9/05/2012

Obuolių pyragas Gintarės belaukiant

Trečdalis prancūziško obuolių pyrago, žiupsnelis sveikuoliškumo ir ... neįprastas skonis...

Tešla:
2 st miltų
2 st avižinių dribsnių
1,5 st cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
250 g sviesto

Viršus:
6 obuoliai
85 g sviesto
½ st. cukraus
1 citrinos sultys
3 š. brendžio

1 st. = 250 ml

Iš pradžių pradėti ruošti obuolinį viršų - karamelizuoti obuolius. Obuolius padalinti į 4 dalis, nulupti ir pašalinti sėklas. Keptuvėje ištirpinti sviestą, o jam ištirpus, supilti cukrų. Kai cukrus ištirpsta, išmaišyti ir vienu sluoksniu dėti obuolius. Apšlakstyti citrinos sultimis ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus pradės karamelizuotis, o obuoliai suminkštės. Įpilti brendį, dar šiek tiek pakaitinti ir nuimti nuo ugnies.
Kol obuoliai karamelizuojasi, paruošti tešlą. Sumaišyti visus sausus ingridientus. Ant jų pilti paplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išminkyti ir lipdyti į skardą. Tešlą dėti į 180ºC karštumo orkaitę ir kepti  15-20 min. Išėmus ant viršaus gražiai paskleisti obuolių ketvirčius, supilti karamelę ir viską paskirstyti. Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min.

P.S. Gintarė sakė, kad pyragas skanus, bet įtariu, kad iš mandagumo :) Man šio pyrago viršus per rūgštus, pagrindas per saldus, per riebus ir ...kažkokio ne tokio, ne mano skonio. Antrą kartą šio pyrago nekepsiu, nebent smarkiai pakeitus receptą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą