2/25/2013

Vištiena su anakardžių riešutais

Skanu ir gana greitai pagaminama. Gal šiek tiek norėjosi aštrumo.

0,9 kg vištienos filė
8 skiltelės česnako
150 g  anakardžių riešutų
4 š. hoisin padažo
8 svogūnų laiškai (pamiršau)
2 š. balto vyno acto
2 š. kukurūzų krakmolo
200 ml vištienos sultinio arba vandens
2 š. alyvuogių aliejaus
druska, pipirai

Ant nedidelės ugnies įkaitinti didelę keptuvę. Supilti aliejų, smulkintą česnaką ir anakardžius. Kepinti an mažos ugnies, kol česnakai taps auksinės spalvos, bet neleisti paruduoti, nes tuomet česnakai apkars.
Vištieną supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska ir pipirais, dėti į keptuvę ir kepti, kol visi vištienos gabalėliai pabals ir nebeliks rausvos mėsos.
Kukurūzų krakmolą sumaišyti su šaltu vandeniu ir supilti į keptuvę. Taip pat į keptuvę dėti hoisin padažą ir baltojo vyno actą. Užvirti ir virti 5-10 minučių, kol padažas sutirštės. Patiekti su ryžiais ant vištienos viršaus užbarsčius susmulkintus svogūnų laiškus. Skanaus!


Šaltinis: eclecticrecipes.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą