10/29/2013

Cepelinai be tarkavimo mašinos

Turėjau Lietuvoj tarkavimo mašina, bet kraustantis pamaniau, kad naudoju gal kokį kartą ar du per metus, kelionėje užims daug vietos ir svorio (kas buvo tikrai neįtikėtinai aktualu) ir atsisveikinau su ja iki kitos galimybės vežtis daiktus. O čia kaip tyčia taip užsinorėjau cepelinų, kad seilės tyso vien apie juos mąstant. Atsiminiau, kad kažkada buvau mačiusi receptą, kaip galima cepelinus pasigaminti ir be tarkavimo mašinos, puoliau jo ieškoti ir štai - rezultatas :)

6 vidutinio dydžio bulvių, virtų su lupena
6 vidutinio dydžio žalių nuskustų bulvių
250 g krakmolo
druskos
mėgstamo įdaro

Žalias bulves nulupti ir sutarkuoti smulkia burokine tarka. Jei susidaro skysčio, jį nupilti. Virtas bulves nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Abi bulvių mases sumaišyti su krakmolu ir druska, gerai išminkyti. Formuoti cepelinus ir dėti į verdantį vandenį 20-25 minutėms (pabijojusi, kad neišsileistų, į vandenį dar įdėjau šaukštą krakmolo). Skanaus!

P. S. Daug kur toks cepelinų paruošimo būdas vadinamas greitu, bet realiai tikrai pasigamina ne kažin kiek greičiau. Cepelinai tikrai skanūs, bet... jei jau įprastiniu būdu pagaminti jie nėra sveikas maistas, tai su tokiu kiekiu krakmolo jie tampa dar nesveikesni. O ir laiko, kaip jau minėjau, tikrai ne kažin kiek susitaupo, todėl sekantį kartą vistik, manau, rinksiuosi bulvių tarkavimą rankomis ir tradicinius cepelinus :)



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal skanusgyvenimas.blogspot.ch

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą