2/22/2013

Sūriu ir pievagrybiais įdaryta vištiena

Šį receptą išmokau iš anytos. Kai pirmą kartą paragavau negalėjau atsivalgyti. Tik ji visuomet gamina iš vištienos krūtinėliu, o aš pabandžiau padaryti suktinukus iš vištienos šlaunelių mėsos - žaidimo gal kiek daugiau, bet skonis gal net geresnis, mėsytė ne tokia sausa. Produktų kiekių nesurašau, pasireguliuokite pagal skonį. O padažo visada gaminu daugiau - kad ir nelabai sveikas, bet laaabai skanus. :)

Vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos didesni gabaliukai
pievagrybiai
tarkuotas fermentinis sūris
200 ml grietinėlės
keli šaukštai majonezo
druskos, pipirų, mėgstamų paukštienos prieskonių

Kiekvienoje vištienos krūtinėlėje įpjauti po "kišenėlę". Jei gaminate suktinukus, šlaunelių mėsos gabalėlius pamušti plokščiu plaktuku.
Įdarui susmulkinti pievagrybius ir sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu, majonezu ir paukštienos priekoniais. Jo darykite daugiau, nes likęs bus panaudotas padažui. Majonezo dėti tiek, kad įdaro masė suliptų. Įdarą dėti į krūtinėlių "kišenėles" ir su smeigtuku susmeigti, kad įdaras neišbėgtų arba dėkite ant pamuštos šlaunelių mėsos ir susukę suktinukus taip pat užtvirtinkite smeigtuku. Įdarytą vištieną dėkite į kepimo indą.
Į atskirą nedidelį puodą arba keptuvę supilti grietinėlę, dėti likusį įdarą, dar kokį šaukštą ar du majonezo, pabarstyti druska, pipirais ir ant nedidelės ugnies maišant kaitinti, kol masė pasidarys vientisa. Tuomet padažą gražiai užpilti ant paruoštos vištienos ir kepti 190ºC orkaitėje apie 40 minučių, kol pradeda gražiai apskrusti. Patiekti su ryžiais. Skanaus!


P.S. Burokėlių salotos tikrai netiko prie šio patiekalo. Netgi skaniausia visai be jokiu salotų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą