9/10/2012

Užtepėlių vakaras

Julijos gimtadienio užkandžių stalui nusprendžiau gaminti užkandėles - dėkui Viktorijai už idėją. Iš viso buvo 6 dubenėliai, nors ne viskas buvo tikros užtepėlės :) Pirmąjame buvo jau aprašytas paštetas, antrąjame sustingęs pievagrybių padažas, na, ir keturios užtepėlės. Viską siūliau tepti ant riekelėmis supjaustyto ir orkaitėje paskrudinto prancūziško batono.

Pievagrybių padažas

6 nemaži pievagrybiai
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
4 š. grietinės
druskos, pipirų

Pievagrybius susmulkinti, pakepinti kol iš jų išsiskyręs skystis beveik išgaruos. Tuomet berti druską ir pipirus, dėti sūrį ir grietinę. Viską pakaitinti, kol masė pasidarys vientisa. Atvėsinti ir patiekti kaip užtepėlę.



Kreminis avokadų padažas

1 avokadas
3 svogūnų laiškai
1 š. krapų
1 š. raudono vyno acto
1 š. aliejaus
125 ml grietinės
druskos, juodųjų pipirų

Avokadą, svogūnų laiškus, krapus, vyno actą, aliejų ir grietinę sublenderiuoti iki vientisos masės, pabarstyti druska ir pipirais. Padėti į šaldytuvą, kad atvėstų.

P.S. Man šis padažas nepatiko, buvo rūgštokas. Galbūt reikėjo gaminti pagal originalų, o ne modifikuotą receptą, ir naudoti ne krapus, o kalendrą.




Varškės ir sūrio užtepėlė

100 g varškės
50 g fermentinio sūrio
3 š. majonezo su krapais
2 česnako skiltelės
druska, pipirai

Varškę, sūrį, majonezą ir česnaką sublenderiuoti, paskaninti druska ir pipirais.



Juodųjų alyvuogių užtepėlė 

150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
2 š kapotų petražolių
1 a. š. džiovintų raudonėlių
1 š. acte konservuotų kaparėlių (nedėjau)
½ skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnėlis
2 š. citrinos sulčių
5 š. alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų

Visus ingridientus sublenderiuoti iki vientisos masės.


Džiovintų pomidorų užtepėlė

100 g saulėje džiovintų pomidorų
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 a. š. malto, džiovinto česnako
1 š. džiovintų bazilikų
½ a. š. cukraus
4 š. aliejaus nuo pomidorų

Visus ingridientus sublenderiuoti iki vientisos masės.

P.S. Ši užtepėlė man patiko labiausiai, kaip ir daugeliui susirinkusių.


Šaltinis: www.tastyart.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą