Pievagrybių padažas
6 nemaži pievagrybiai
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
4 š. grietinės
druskos, pipirų
Pievagrybius susmulkinti, pakepinti kol iš jų išsiskyręs skystis beveik išgaruos. Tuomet berti druską ir pipirus, dėti sūrį ir grietinę. Viską pakaitinti, kol masė pasidarys vientisa. Atvėsinti ir patiekti kaip užtepėlę.
Šaltinis: www.sonatinos-receptai.lt
Kreminis avokadų padažas
1 avokadas
3 svogūnų laiškai
1 š. krapų
1 š. raudono vyno acto
1 š. aliejaus
125 ml grietinės
druskos, juodųjų pipirų
Avokadą, svogūnų laiškus, krapus, vyno actą, aliejų ir grietinę sublenderiuoti iki vientisos masės, pabarstyti druska ir pipirais. Padėti į šaldytuvą, kad atvėstų.
P.S. Man šis padažas nepatiko, buvo rūgštokas. Galbūt reikėjo gaminti pagal originalų, o ne modifikuotą receptą, ir naudoti ne krapus, o kalendrą.
Šaltinis: www.sonatinos-receptai.lt
Varškės ir sūrio užtepėlė
100 g varškės
50 g fermentinio sūrio
3 š. majonezo su krapais
2 česnako skiltelės
druska, pipirai
Varškę, sūrį, majonezą ir česnaką sublenderiuoti, paskaninti druska ir pipirais.
Šaltinis: www.mamyciuklubas.lt
Juodųjų alyvuogių užtepėlė
150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
2 š kapotų petražolių
1 a. š. džiovintų raudonėlių
1 š. acte konservuotų kaparėlių (nedėjau)
½ skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnėlis
2 š. citrinos sulčių
5 š. alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Visus ingridientus sublenderiuoti iki vientisos masės.
Šaltinis: www.isbandytireceptai.com
Džiovintų pomidorų užtepėlė
100 g saulėje džiovintų pomidorų
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 š. džiovintų bazilikų
½ a. š. cukraus
4 š. aliejaus nuo pomidorų
Visus ingridientus sublenderiuoti iki vientisos masės.
P.S. Ši užtepėlė man patiko labiausiai, kaip ir daugeliui susirinkusių.
Šaltinis: www.tastyart.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą