2 vištienos krūtinėlės (didžiosios)
50-60 g mėlynojo pelėsio sūrio
2 dideli pievagrybiai
1 š. alyvuogių aliejaus
paukštienos prieskoniai
druska, pipirai
Padažui:
3 dideli pievagrybiai
1 š. su kaupu maskarponės
50 g tarkuoto fermentinio sūrio
Santa Maria orange pepper prieskoniai
druska, pipirai
Krūtinėles įpjauti, kad susidarytų gili kišenė. Paukštienos prieskonius, druską ir pipirus sumaišyti su aliejumi ir patepti krūtinėlę nepamirštant ir kišenėlių. Pelėsinį sūrį sutrupinti ir dėti į kišenėles tolygiai paskirstant per visą jos dydį (galima ir pjaustyti). Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, šiek tiek pakepinti, kad suminkštėtų, ir tuomet tolygiai uždėti ant pelėsinio sūrio kišenėlėje. Užtvirtinti krūtinėlių kraštus, dėti į kepimo indą ir kepti grilio režimu 240ºC orkaitėje apie 18 minučių.
Kol kepa krūtinėlės, paruošti padažą. Pievagrybius susmulkinti ir pakepinti, kol iš jų išsiskyręs skystis beveik išgaruos. Tuomet berti prieskonius, pipirus, druską, dėti maskarponę ir fermentinį sūrį. Pakaitinti, kol masė pasidarys vientisa, sublenderiuoti ir padažas paruoštas.
P.S. Visus pievagrybius kepinau vienu metu, į krūtinėlių kišenėles dėjau po pilną šaukštą pievagrybių (dar nepaskanintų prieskoniais).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą