9/19/2012

Kukuliniai bandymai

Paprasti kotletai pabodo, užsimaniau išbandyti kukulius, į kuriuos dažniausiai numodavau ranka. Pabandžiau... Pagal du receptus... Ir nusprendžiau, kad kukuliai/tefteliai - ne mano sritis :) Valgyt juos galima, gal kam net skanu, bet pirmenybę vistik vėl perleidžiu paprasčiausiems kotletukams.


Kukuliai padaže

Kukuliai:
500 g maltos mėsos
100 g ryžių (svoris nevirtų)
1 morka
1 š. majonezo
mėsos prieskonių
druskos, pipirų

Padažas:
120 ml vandens
4 š. pomidorų padažo
2 š. grietinės
2 š. majonezo
1 š. miltų
druska, pipirai

Ryžius išvirti, bet nepervirti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir pakepinti, paskaninti prieskoniais. Maltą mėsą sumaišyti su ryžiais, morkomis, majonezu. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti į kepimo indą.
Sumaišyti padažo ingridientus ir juo užpilti kukulius. Uždengti indą folija ir kepti 200ºC karštumo orkaitėje apie 50 minučių. Kepimo pabaigoje foliją galima nuimti ir dar pakepti apie 5-10 minučių, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia mėsos kukulių, kepant retkarčiais apipilti jų viršų padažu.

P.S. Išvirtų ryžių man pasirodė per daug, todėl dėjau ne visus. Uždengtus kepiau visą laiką, nes norėjau labiau troškintų nei apskrudusių.

Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal aj-receptai

Beatos kukuliai

400 g maltos mėsos
100 g spagečių
druskos, piprų, raudonėlio
1 kiaušinis
1 š. džiūvesėlių

Į mėsą berti raudonėlį, pipirus, druską, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje., nuvarvinti, perlietri šaltu vandeniu ir dėti į faršą. Viską gerai išmaišyti. Formuoti kukulius. Kepti 190ºC karštumo orkaitėje apie 30 minučių.

P.S. Beata rekomendavo kepti ant grotelių, kad nepažliugtų, bet kažkas skundėsi, kad tuomet jie slysta žemyn. Kepiau ant grotelių padėjus kepimo popierių, kurį prieš tai subadžiau. Nežianau kaip ten būtų su nuslydimu, bet skysčio tikrai labai daug neišsiskyrė. Tačiau kukuliams trūko kokių nors prieskonių.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.beatosvirtuve.lt



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą