10/28/2013

Sultinga kalakuto krūtinėlė

Šį receptą atradau kiek daugiau nei prieš 4 metus (oi, kaip greitai bėga laikas, net baisu pasidarė, kai paskaičiavau). Tuomet mano vyresnioji buvo dar visai kūdikis su alergija, o man pirmą kartą gyvenime teko laikytis dienos. Griežtos dietos. Ir šis receptas man buvo išsigelbėjimas nuo virtos ir sausos, burnoje besiveliančios kalakutienos. Tiesa, tuomet nenaudojau paprikų ir kepiau įvyniojus į foliją, kad neapskrustų ir neskaudėtų mažylei pilvuko nuo kepto maisto. Bet valgiau šią mėsytę užsidėjusi ant grynai ruginės duonas be jokio sviesto kaip didžiausią delikatesą :D
Susiruošusi kepti šią mėsytę ir apsipirkusi parduotuvėje ir vėl pajaučiau pratinimosi gyventi kitoje šalyje nemokant kalbos skonį :) Kad perku kalakutienos filė buvau tikra ir nesuklydau, bet vat ta filė, nors pakuotėje ir atrodė kaip krūtinėlė, iš tiesų buvo kepsneliai suspausti į krūtinėlės formą. Teko kepti, ką turėjau - gavosi kaip aštrokas vyniotinis, bet vistiek labai skanus. 

1 kalakuto krūtinėlė
3 š. + ½ a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų (nubrauktas)
3 a. š. maltos saldžiosios paprikos
3 didelės skiltelės česnako
2-3 š. alyvuogių aliejaus

3 šaukštus (su kaupu) druskos ištirpinti 2 litruose šalto vandens. Į druskos tirpalą įdėti kalakutienos krūtinėlę ir šaldytuve palaikyti apie 2 valandas. Tuomet mėsą nuskalauti ir nusausinti.
Iš paprikos, pipirų, druskos, išspaustų česnako skiltelių ir aliejaus padaryti prieskoninę košelę ir ja aptepti mėsą.
Orkaitę įkaitinti iki 250ºC. Į įkaitusią orkaitę dėti paruoštą krūtinėlę ir kepti 15 minučių. Orkaitę išjungti ir palikti joje mėsą neatodarinėjant durelių dar 2 valandoms.


Šaltinis: www.sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą