10/25/2013

Raclette

Su raclette susipažinom svečiuodamiesi vienos šeimos iš Lietuvos namuose ir nepaprastai patiko! Nuo to laiko vis planuojam įsigyti šio patiekalo gamybai reikalingą prietaisą, bet taip ir neprisiruošiam iki galo, todėl gaminu esamom salygom - naudoju nesvylančios dangos keptuvę :D Na, o šio patiekalo esmė yra ta, kad naudojamos mažos tvirtos virtos su lupena bulvytės, marinuotos daržovės ir ant viršaus užliejams išlydytas raclette sūris. Kas nustebino, tai šio patiekalo sotumas :) Šį kartą stalą pasiekė būtent tokia raclette variacija:

mažos su lupena virtos bulvytės
marinuotos mažos kukurūzų burbuolės
riekelės šaltai rūkytos šoninės
marinuoti kornišonai
marinuoti pievagrybiai
raclette sūris

Į lėkštę dėti bulves, marinuotas daržoves ir pakepintas šoninės juosteles. Ant viršaus užlieti išlydytą raclette sūrį ir skanauti!

P. S. Aš asmeniškai prieš užliejant sūriu daržoves mėgstu šiek tiek pasmulkinti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą