9/21/2012

Mokyklos laikų obuolių pyragas

Šį pyragą pirmą kartą kepiau mokykloje, per darbų pamoką, receptas duotas mokytojos. Bet iki šiol mielai jį kepu ir valgau vakarienei su pienu.

0,5 kg rūgščių obuolių
1,5 st miltų
3 kiaušiniai
1 st cukraus
1 š. grietinės
1 a. š. sodos
½ st. aliejaus
sviesto skardos patepimui
cinamono apibarstymui

Kiaušinius išplakti su cukrumi, įdėti grietinėje nugesintą sodą (arba 1 a. š. kepimo miltelių), supilti aliejų, išplakti. Supilti miltus ir dar kartą viską gerai išplakti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tuomet į tešlą berti nuluptus, su pašalintom sėklom ir skiltelėmis supjaustytus obuolius. Viską gerai išmaišyti šaukštu ir krėsti į sviestu pateptą skardą. Kepti 180ºC orkaitėje kaitinant iš apačios apie 30-40 minučių. Tik iškepusį apibarstyti cinamonu. Skanaus!




P.S. Šį pyragą galima kepti ir be aliejaus. Nuotraukoje pyragas nepadegęs, tiesiog cinamonu apibarsčiau prieš pašaunant į orkaitę. Ir pabarsčiau gausiai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą