Šį pyragą pirmą kartą kepiau mokykloje, per darbų pamoką, receptas duotas mokytojos. Bet iki šiol mielai jį kepu ir valgau vakarienei su pienu.
0,5 kg rūgščių obuolių
1,5 st miltų
3 kiaušiniai
1 st cukraus
1 š. grietinės
1 a. š. sodos
½ st. aliejaus
sviesto skardos patepimui
cinamono apibarstymui
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įdėti grietinėje nugesintą sodą (arba 1 a. š. kepimo miltelių), supilti aliejų, išplakti. Supilti miltus ir dar kartą viską gerai išplakti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tuomet į tešlą berti nuluptus, su pašalintom sėklom ir skiltelėmis supjaustytus obuolius. Viską gerai išmaišyti šaukštu ir krėsti į sviestu pateptą skardą. Kepti 180ºC orkaitėje kaitinant iš apačios apie 30-40 minučių. Tik iškepusį apibarstyti cinamonu. Skanaus!
P.S. Šį pyragą galima kepti ir be aliejaus. Nuotraukoje pyragas nepadegęs, tiesiog cinamonu apibarsčiau prieš pašaunant į orkaitę. Ir pabarsčiau gausiai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą