9/11/2012

Maltos mėsos vyniotinis su grybais

Labai skanus vyniotinis. Valgom jį ir ką tik iškeptą šiltą, ir atšalusį, ir pašildytą ant keptuvės.

700 g maltos mėsos
1 kiaušinis
2 š. pieno
3 š. miltų
¼ a. š. druskos
1 a. š. Viduržemio jūros prieskonių
2 š. aliejaus
300 g pievagrybių
150 g tarkuoto fermentinio sūrio

Pieną išplakti su kiaušiniu, druska, prieskoniais, įmaišyti miltus. Šį mišinį kruopščiai sumaišyti su malta mėsa. Keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus pakepinti pievagrybius. Kai iš pievagrybių išsiskyręs skystis išgaruos, bet pievagrybiai dar nespės pradėti skrusti - įdaras bus paruoštas. Pagardinti druska.
Ant kepimo popieriaus iš faršo suformuoti norimo dydžio stačiakampį. Ant ⅔ faršo paskleisti pievagrybių įdarą, ant viršaus užberti sūrį. Keliant popierių į viršų suvynioti vyniotinį ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn. Vyniotinio viršų keliose vietose perdurti, kad kepdamas nesutrūktų. Kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių., kol vyniotynis gražiai apskrus.

P.S. Pagal receptą reikėtų dėt svogūnų, bet aš kaip visada juos praleidau :)



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą