9/11/2012

Paukštienos kepenėlių paštetas

600 g paukštienos kepenėlių
100 g sviesto
100 - 150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. provanso žolelių mišinio
1 vidutinė morka
¼ paprikos
3 š. brendžio
2 nemažos skiltelės česnako
1 a. š. svogūnų miltelių (arba 1 nedidelis svogūnas)

Kepenėles nuplauti, nusausinti ir išpjaustyti negražumus. Keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto ir apkepti kepenėles (~8-10 min), bet neperkepti. Išimti iš keptuvės ir palikti atvėsti. Keptuvėje ištirpdyti likusį sviestą ir jame pakepinti smulkiai supjaustytus česnakus su svogūnų milteliais (arba susmulkintais svogūnais), sutarkuotą morką, susmulkintą papriką. Įberti druską, provanso žoleles, dar šiek tiek pakepinti. Baigiant kepti pilti brendį ir pakaitinti, kol nustos smarkiai čirkšti. Visą šią masę kartu su kepenėlėmis ir verdančiu vandeniu sublenderiuoti iki vientisos masės.

P.S. Vandens galima ir nepilti, tuomet paštetas bus kietokas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą