9/10/2012

Julijos 1-ojo gimtadienio tortas

Tik žiūrėdama į augančius vaikus, skaičiuodama jų metukus ir ruošdama gimtadienius suvokiu, kaip greitai bėga laikas. Štai šeštadienį jau atšventėmė mūsų mažosios Julijos pirmąjį gimtadienį. Dalinuosi tortu Katinėliu - tai pirmas pačios keptas tortas. Biskvitą kepiau pagal supermamos Kirbes medaus torto receptą, pertepiau įvairiais želė sluoksniais, o puošiau baltu sviestiniu kremu, taip pat rastu supermamu forumo platybėse. 


Biskvitas:
200g medaus (dėjau dirbtinį, nes tikro pagailėjau...)
150g cukraus
200g kepinių margarino
3 a. š. nugesintos sodos
3 kiaušiniai
450g miltų
cinamono, Santa Maria Cacao&chilli prieskonių

Medų, cukrų, margariną ir prieskonius sudėjus į puodą užvirinti. Kai šiek tiek pravės sudėti nugesintą sodą ir išmaišyti - tešla suputoja. Tada sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Pabaigoje dėti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tešlą pilti į formą ir dėti į 170ºC karštumo orkaitę 50-čiai minučių. Tešlos agali atrodyti mažoka, bet biskvitas kepant labai pakyla. Iškepus ir atvėsus, išimti iš formos ir supjaustyti į 5-6 dalis ir pertepti norimu pertepimu. 

Papuošimo kremas:
400g sviesto
200g kondensuoto pieno

Produktai turi būti kambario temperatūros. Išplakti sviestą ir kondensuotą pieną, dėti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir pasitelkus fantaziją raityti raštus ant torto, kuriam jau suteikta norima forma.

P.S. Tortą gaminau dvi dienas, Per pirmą iškepiau biskvitą ir padariau dalį pertepimų. Antrąją dieną baigiau pertepimus, padariau norimą formą (iš apipjaustytų likučių suformavau katinėlio ausytes) ir puošiau. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą