9/06/2012

Makaronai su itališkom žolelėm

Šį patiekalą valgo ir Ugnė, ir mano vyras, teigiantis, kad ne itin mėgsta makaronus ir negali pakęst česnakų.

200g makaronų (nevirtų)
300g karštai rūkytos kiaulienos filė (galima dėti ir maltą kiaulieną)
2-3 skiltelės česnako (česnako milteliai netiks)
2 vidutinio dydžio pamidorai
1 š. 30% riebumo grietinės
1 a. š. itališkų žolelių mišinio
kietojo sūrio apibarstymui (pvz Džiugas)


Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Kol jie verda, supjaustyti nedideliais kubeliais filė ir ją apkepti (arba pakepti faršą). Kai jau filė apkepė (faršas iškepė), į keptuvę sudėti susmulkintą, bet ne išspaustą, česnaką ir kubeliais supjaustyta pomidorą, berti itališkų žolelių mišinį.Viską pakepti apie porą minučių, tada sudėti makaronus, šaukšta grietinės, viską gerai išmaišyti ir pakepti dar porą minučių. Dėti į lėkštę, apibarstyti sūriu ir skanaus!

P.S. Tikrai skanus, paprastas ir greitai pagaminamas patiekalas. Vietoj itališkų žolelių mišinio galima naudoti provanso žoleles, man su jom netgi dar skaniau.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą