8/25/2012

Morkų sultyse troškinta vištiena

Gaminant šį patiekalą pirmą kartą išbandžiau kuminą. Jei atvirai, gaminamo patiekalo kvapas nesužavėjo ir buvau nusiteikus pesimistiškai, tačiau jau pagamintos vakarienės skonis maloniai nustebino. 

6 vištų kulšelių
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
1-2 š. aliejaus
¾ a. š. malto imbiero
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. malto kumino
370 ml morkų sulčių
370 ml grybų sultinio (naudojau iš kubelio)
10-16 džiovintų abrikosų
4 š. citrinos sulčių

Vištieną ištrinti su druska ir pipirais, sumaišytais su aliejumi. Apkepti iš visų pusių, kol pasidengs auksine plutele. Sudėti į troškinimo indą, ten pat suberti ir nuplautus džiovintus abrikosus.
Į tą pačią keptuvę suberti imbierą, kuminą, cinamoną, maišant apie minutę pakepti. Supilti morkų sultis, sultinį ir vis maišant užvirti. Užpilti ant vištos kulšelių su abrikosais ir dėti į 180ºC įkaitintą orkaitę 40-čiai minučių.
Vištieną ir abrikosus perdėti į serviravimo indą, o padažą, supylus į keptuvę, kaitinti ant aukštesnės ugnies kol pradės tirštėti. Įpilti citrinos sulčių, pagardinti druska, pipirais ir užpilti ant kulšelių.

P.S. Kadangi vištienos odelių privengiame, jas pašalinau. Vietoj šviežiai spaustų morkų sulčių sunaudojau vaikiškas pirktines morkų sultis, kurias mano panelės atsisakė išgerti, o ir man pačiai jos nepatiko. Turbūt dėl šių sulčių padažas net per pusę nugaravęs niekaip netirštėjo, todėl patirštinau jį įdėdama šaukštą ryžių miltų.


Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal http://www.finecooking.com, nors atrasta forelles receptuose

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą