8/24/2012

Obuolių pyragas su pudingu

Prieš porą dienų vyresnioji dukrytė iš atsargų lentynos ištraukė pudingo pakelį ir pareiškė : Noriu šito! Teko sukti galvą, ką iš jo pagaminti, nes pats vienas pudingas nei vienam iš mūsų nepatiko. Sumąsčiau iškepti obuolių pyragą.

Tešla:
2 kiaušinių baltymai (likę nuo Karališkos kavos)
2 st miltų
110 g kepinių margarino
½ st. cukraus
½ a. š. kepimo miltelių

Višus:
2 dideli obuoliai
50 g sviesto
5 š. cukraus
1 š. citrinos sulčių
1,5 st. pieno
1 pakelis vanilinio pudingo

1 st. = 270 ml

Išplakti baltymus su cukrumi, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėti minkštą kepinių margariną ir viską gerai išmaišyti. Tešlą įlipinti į kepimo formą ir dėti į 170ºC įkaitintą orkaitę 20-čiai minučių. Tuo tarpu nulupti ištirpdyti sviestą. Sviestui ištirpus suberti 3 š. cukraus. Kai cukrus ištirpsta, sudėti nuluptus ir nedideliais gabalėliais supjaustytus obuolius, apšlakstyti šaukštu citrinos sulčių ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės. Obuolius sudėti ant apkepusio tešlos pado ir tolygiai paskirstyti. Paruošti pudingą: 1 stiklinę pieno užvirinti su 2 šaukštais cukraus, pusėje stiklinės šalto pieno išmaišyti pudingo miltelius ir mišinį supilti į užvirusį pieną nuolat maišant. Dar šiek tiek maišant pakaitinti ir, kai pradės tirštėti, supilti ant obuolių. Dėti į 170ºC įkaitintą orkaitę 40-čiai minučių. Palaukti kol atauš ir per naktį palaikyti šaldytuve.

P.S. Mano skoniui kiek per saldus.

4 komentarai:

  1. oh i like apple pie soo much...please send recipe in english. also how to make it just like you...nicky

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. This is different apple pie than i used to make earlier

      Panaikinti
  2. Anonimiškas1/27/2013

    Pagal šį receptą padas man gavosi,kaip plyta.Manau,kad jei matuojant,kad 1st-270ml,tai ryskiai per daug miltų gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar kartą pamatavau, tikrai 270ml. Man pado taip pat norėjosi šiek tiek minkštesnio, bet jis tikrai nebuvo kaip plyta - kuo puikiausiai valgomas.

    AtsakytiPanaikinti