Tešla:
2 kiaušinių baltymai (likę nuo Karališkos kavos)
2 st miltų
110 g kepinių margarino
½ st. cukraus
½ a. š. kepimo miltelių
Višus:
2 dideli obuoliai
50 g sviesto
5 š. cukraus
1 š. citrinos sulčių
1,5 st. pieno
1 pakelis vanilinio pudingo
1 st. = 270 ml
Išplakti baltymus su cukrumi, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėti minkštą kepinių margariną ir viską gerai išmaišyti. Tešlą įlipinti į kepimo formą ir dėti į 170ºC įkaitintą orkaitę 20-čiai minučių. Tuo tarpu nulupti ištirpdyti sviestą. Sviestui ištirpus suberti 3 š. cukraus. Kai cukrus ištirpsta, sudėti nuluptus ir nedideliais gabalėliais supjaustytus obuolius, apšlakstyti šaukštu citrinos sulčių ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės. Obuolius sudėti ant apkepusio tešlos pado ir tolygiai paskirstyti. Paruošti pudingą: 1 stiklinę pieno užvirinti su 2 šaukštais cukraus, pusėje stiklinės šalto pieno išmaišyti pudingo miltelius ir mišinį supilti į užvirusį pieną nuolat maišant. Dar šiek tiek maišant pakaitinti ir, kai pradės tirštėti, supilti ant obuolių. Dėti į 170ºC įkaitintą orkaitę 40-čiai minučių. Palaukti kol atauš ir per naktį palaikyti šaldytuve.
P.S. Mano skoniui kiek per saldus.
oh i like apple pie soo much...please send recipe in english. also how to make it just like you...nicky
AtsakytiPanaikintiThis is different apple pie than i used to make earlier
PanaikintiPagal šį receptą padas man gavosi,kaip plyta.Manau,kad jei matuojant,kad 1st-270ml,tai ryskiai per daug miltų gaunasi.
AtsakytiPanaikintiDar kartą pamatavau, tikrai 270ml. Man pado taip pat norėjosi šiek tiek minkštesnio, bet jis tikrai nebuvo kaip plyta - kuo puikiausiai valgomas.
AtsakytiPanaikinti