8/22/2012

Varškės sausainiai su įdaru

O prie kavos galima pasmaguriauti šių sausainukų. Kitą kartą kepsiu iš dvigubų normų, nes vyras su vyresniąja dukryte visus sunaikino akimirksniu. 

200g varškės
100g cukraus
150g sviesto 
200g miltų

½ a. š. kepimo miltelių
75-100g marmelado
1 kiaušinis (aptepimui)

Sviestą sukapoti arba sutarkuoti, supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cukrų, sukrėsti gerai išsuktą varškę ir gerai išminkyti. Leisti tešlai pastovėti 20-30 minučių ir iškočioti plonu (3-4 mm storio) sluoksniu. Supjaustyti 7x7 cm kvadratėliais, dėti ant vidurio marmelado, kraštus sulipinti ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn. Patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

P.S. Kepiau 3 skirtingų įdarų sausainius. Kadangi marmelado neturėjau, naudojau vyšnių ir raudonųjų serbentų uogienes bei vaikų nesuvalgytą kriaušių tyrelę. Uogienių įdarai išbėgo, bet nepaisant to, sausainukai su vyšnių įdaru buvo skaniausiai, su raudonųjų serbentų uogiene buvo kiek per rūgštūs.




Šaltinis: http://www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą