9/01/2012

Grietinėlės vafliai

Prieš porą metų grįžus po atostogų Amerikoje buvau užsikrėtusi vaflių manija. Įsigijau vaflinę, išbandžiau ne vieną receptą, bet tai vaflių skonis neįtikdavo, tai per ilgai gaminimas užtrukdavo, o daugeliu atveju kepimas būdavo pernelyg sudėtingas - vafliai lipdavo prie vaflinės (na, gal ir pati kalta, kad pirkau iš pigesnių) arba ilgiau pakepus pernelyg sukepdavo. Taigi uzkėliau vaflinę į aukščiausią spintelę. Tačiau pamačius šį receptą ją vėl išsitraukiau ir tikrai nenusivyliau - vafliai labai skanūs ir su kepimu nebuvo jokių bėdų.

240g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
4 š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
~140 ml vandens

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų,trynius išplakti kartu su cukrumi ir grietinėle. Į trynių ir grietinėlės plakinį įmaišyti miltus, tada įpilti tiek vandens, kad masė taptų tirštokos grietinės konsistencijos. Įmaišyti išplaktus baltymus. Kepti vaflinėje.

P.S. Nežinau, ar aš per daug išplakiau grietinėlę, ar taip turi būti, bet sumaišius trynių ir grietinėlės palkinį su miltais gavau kietoką masę, kurią tektu ne pilti, o įlipdyti į vaflinę, todėl įpyliau vandens, kol gavau norimą konsistenciją.

P.P.S. Paskutinį kartą kepiau su neriebia, 13% grietinėle ir ji neišsiplakė, todėl ir vandens nereikėjo. Tiesą sakant kiekvieną kartą kepant vandens keikis kinta, todėl labiau žiūriu į tai, ar išgauta tinkama konsistencija.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal http://www.forellesreceptai.lt

2 komentarai:

  1. Grietinėlės mažiau pylėte ;) Aš naudoju 280 ml, jeigu kiaušiniai XL dyžio.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, pyliau mažiau, nesinorėjo palikti pradarytą :)Bet nepaisant to, vafliai nuostabūs ir lengvai besikepantys.

    AtsakytiPanaikinti