2/08/2013

Nekepti pyragėliai

Laiko užėmė daugiau, nei prognozuota, bet pabandyti verta.

Pagrindas:
80g migdolinių sausainių
keli šaukštai pieno

Rikotos kremas:
125 ml rikotos sūrio
125 ml plaktos grietinėlės
2 š. cukraus
¼ vanilės ankšties (naudojau 1 a. š. vanilinio cukraus)
1 a. š. želatinos

Glaistas:
4 š. spanguolių sulčių (originaliame recepte naudojamos granatų sultys)
1 š. cukraus
½ š. krakmolo
½ š. citrinos sulčių

Pagrindui sausainius sutrupinti ir sumaišyti su keliais šaukštais pieno, kol gausis maždaug plastilino konsistencijos masė, ją gerai sumaišyti, pertrinti šaukštu, kad neliktų sausainių gabaliukų. Drėgnu kepimo popieriumi iškloti formeles (aš į keksiukų kepimo formą dėjau popierines keksiukų formeles), dėti sausainių masę ir tolygiai paskirstyti.
Paruošti rikotos kremą. Želatiną išbrinkyti 2-uose šaukštuose vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su rikotos sūriu, cukrumi ir išskustomis vanilės ankšties sėklomis (arba vaniliniu cukrumi). Išplakti iki labai purios konsistencijos. Nuo išbrinkusios želatinos, jei yra, pašalinti vandens perteklių. Želatiną ištirpdyti verdančio vandens vonelėje, supilti į rikotos kremą ir gerai išmaišyti. Taip paruoštą kremą dėti ant sausainių masės, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą sustingti (mažiausiai 2 valandoms, bet geriausia per naktį).
Spanguolių glaistą ruošti, kai pyragėliai jau sustingę. Sultis sumaišyti su cukrumi, krakmolu ir citrinos sultimis. Šį mišinį kaitinti ant mažos ugnies, kol gausis klampus ir skaidrus glajus, jį nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti. Sustingusius pyragėlius išimti iš formelių ir dar šiltu glajumi gražiai aptepti jų viršų. Skanaus!

P. S. Jei glaistą ruošiate iš granatų sulčių, jas galite pasidayti šviežius granatų grūdelius šaukštu pertrinant per sietelį.



Šaltinis: www.isbandytireceptai.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą