2/07/2013

Viščiukas, keptas ant skardinės

Skanu, skanu, labai skanu!

viščiukas
500 ml alaus skardinė

Marinatas:
3 š. alyvuogių aliejaus
po žiupsnį druskos, grūstų pipirų
½ a. š. džiovinto čiobrelio
½ a. š. džiovintos čili paprikos
½ a. š. džiovinto raudonėlio
5 česnako skiltelės (išspaustos)
2-3 a. š. tarkuoto imbiero

Visus prieskonius sudėti į indelį, pilti aliejų ir gerai išmaišyti. Marinatu įtrinti viščiuką iš išorės bei vidaus ir palikti pasimarinuoti.
Į alaus skardinę įpyliau apie 300 ml vandens, nes alus buvo išgertas. Jei skardinė pilna, nupilkite apie trečdalį alaus. Tuomet ant skardinės užmauti viščiuką ir kepti 200ºC orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus!

P. S. Nors pagal receptą reikėjo dėti džiovintą čili papriką, o ne miltelius, dėjau miltelius. Marinavau apie 5 valandas, bet galima ir ilgiau.

P. P. S. Susidūriau su problema, kai reikėjo viščiuką nuimti nuo skardinės - skardinėje karštas skystis, nesinori nusideginti, viščiukas šiek tiek prilipo prie jos, todėl reikėjo būt labai atsargiai.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal mindaugas-bonappetit.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą