8/07/2013

Tiršta brokolių sriuba

1 l vištienos sultinio
100 g brokolių
2 vidutinės bulvės
1 nedidelė morka
1 a. š. svogūnų miltelių
1-2 skiltelės česnako
60 g migdolų drožlių
pipirai, druska
2 š. alyvuogių aliejaus
1 š. sviesto
petražolės
grietinė

Morkas sutarkuoti ir pakepinti aliejuje kartu su 30 g migdolų drožlių, svogūnų milteliais ir susmulkintu česnaku. Sudėti viską į puodą, užpilti sultiniu, taip pat sudėti kubeliais supjaustytas bulves. Užvirti ir virti 10 minučių. Tuomet sudėti brokolius ir virti dar 10 minučių, įdėti sviestą. Sviestui ištirpus, sriubą sutrinti, pagardinti druska ir pipirais (kadangi dėjau džiovintas petražoles, jas sudėjau šiuo metu). Kai sriuba šiek tiek praauš, paskaninti grietine, pilti į lėkštes, apibarstyti šviežiomis petražolėmis, likusiomis migdolų drožlėmis. Galima įdėti skrebučių kubelių. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal www.skanus.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą