8/08/2013

Vištiena apelsininiame padaže

25 g sviesti
4x100 g vištienos krūtinėlės filė
1 a. š. svogūnų miltelių
2 š. miltų
300 ml apelsinų sulčių
150 ml grietinės
1 š. su kaupu apelsinų džemo
½ a. š. mairūno
druskos ir pipirų

Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame apkepti vištienos filė gabalėlius. Apkeptą vištieną sudėti į kepimo indą. Į tą patį sviestą suberti svogūnų miltelius ir miltus, maišant pakepti porą minučių. Vis maišant supilti pelsinų sultis ir pavirti, kol sutirštės. Nukėlus nuo ugnies sudėti likusius produktus - džemą, grietinę, mairūną, pipirus, druską. Gerai išmaišyti ir užpilti ant vištienos. Indą uždengti (pamiršau) ir kepti 180ºC orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą