8/09/2013

Švediški kukuliai

500 g maltos jautienos
200 g maltos kiaulienos
1 a. š. svogūnų miltelių
200 g džiūvesėlių
2 kiaušiniai
100 ml pieno
druska, pipirai
5-6 š. sviesto kepimui

Padažui:
5 š. sviesto
3 š. miltų
500 ml jautienos sultinio
3 š. grietinės

Dubenyje gerai sumaišyti maltą jautieną ir kiaulieną, džiūvesėlius, pieną, kiaušinius, druską, pipirus ir svogūnų miltelius. Formuoti 2 kąsnių kukulius ir dėti į įkaitintą keptuvę su sviestu. Kukulius apkepti ant tokios ugnies, kad sviestas nedegtų. Pilnai iskepti nereikia, nes dar bus troškinami. Apkepusius kukulius sudėti į puodą.
Jei baigus kepti sviestas neapdegė, dėti dar kokį šaukštą sviesto ir miltus (jei sviestas apdegė, dėti 5 š. naujo sviesto, ištirpdyti ir tada dėti miltus). Miltus gerai sumaišyti su sviestu ir pakepinti, kol šiek tiek paruduos. Tada į keptuvę po truputi pilti karštą sultinį ir gerai maišyti, kad nesigautų gumulėlių, o padažas butų vienalytis. Padažą supilti ant mėsos kukulių puode ir ant nestiprios ugnies patroškinti apie 15 minučių. Baigiant troškintis, dėti grietinę ir atsargiai, bet gerai ją išmaišyti. Patiekti su bulvių koše ir spanguolių arba bruknių uogiene.

P. S. Man asmeniškai labai patiko padažas, neliko nei lašo :D


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal kasuvalgyti.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą