8/14/2013

Trinta žiedinių kopūstų sriuba

450 g žiedinio kopūsto
350 g bulvių
1 a. š. svogūnų miltelių
1 skiltelė česnako
3 š. alyvuogių aliejaus
800 ml daržovių sultinio
50 ml grietinės
po žiupsnelį: malto imbiero, kuminų, kalendrų, ciberžolių, juodųjų pipirų ir druskos
šiek tiek šviežių kalendros lapelių (neturėjau)

Orkaitę įkaitinti iki 230ºC. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo suberti žiedynais išskirstytą žiedinį kopūstą, apšlakstyti jį 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, paskaninti druska bei pipirais ir kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol suminkštės.
Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais, taip pat smulkiai supjaustyti česnaką ir šviežius kalendros lapelius.
Giliame puode įkaitinti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, suberti visus džiovintus maltus prieskonius (svogūnų miltelius, imbierą, kuminą, kalendrą ir ciberžolę), česnaką ir pusę smulkintos šviežios kalendros. Pakepti apie minutę, kol pasklis prieskonių aromatas. Suberti bulvių kubelius ir dar porą minučių pakepti. Suberti orkaitėje keptus žiedinius kopūstus, supilti sultinį ir virti 15-20 minučių. Sutrinti "blenderiu", suberti likusius šviežios kalendros lapelius, supilti grietinę, išmaišyti, dar kartą užvirti ir patiekti. Skanaus!

P. S. Gaminau dukrytėm ir, kad neapkaltintų, jog vietoj sriubytės duodu košytę, gaminau šiek tiek skystesnę nei priklauso :)



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.isbandytireceptai.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą