8/15/2013

Jautienos kukuliai sūrio padaže

Prisipažinsiu, nesu labai didelė petražolių mylėtoja, todėl tai tikrai nėra tas produktas, kurio visada galima rasti šaldytuve. Šį patiekalą gaminau sekmadienio pietums ir tik berinkdama reikalingus produktus apsižiūrėjau, kad jų reikia. Vis dar nepriprantu, kad Šveicarijoj sekmadieniais dirba labai nedaugelis parduotuvių, todėl numojau ranka ir gaminau be petražolių. Patiekalas buvo labai skanus ir greitai pagaminamas, mergytės suvalgė po pilną porciją ir po valandos užsinorėjo dar - retas atvejis toks valgumas :) Aišku, makaronai taip pat atliko savo darbą jų atžvilgiu :)

500 g maltos jautienos
1 kiaušinis
1 a. š. svogūnų miltelių
¾ st. pomidorų pastos
1 š. Vorčesterio padažo
¾ st. šviežių pjaustytų petražolių
1 st. džiūvesėlių
druskos, juodųjų pipirų
miltų apvoliojimui
tagliatelle makaronų (plokštieji makaronai)

Padažui:
6o g sviesto
300 ml grietinėlės
1 st. tarkuoto Parmezano sūrio
1 st. tarkuoto Raclette sūrio

Išmaiįyti maltą mėsą, svogūnų miltelius, kiaušinį, pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, petražoles bei džiūvesėlius. Pagardinti druska ir pipirais. Formuoti nedidelius kukulius, apvolioti miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje arba orkaitėje, kol gražiai paruduos ir iškeps. Jei kepta aliejuje, nusausinti. Laikyti šiltai.
Atskirame puode ar keptuvėje ištirpinti sviestą, įmaišyti grietinėlę, suberti sūrį (rinkausi sūrių mišinį, nes perskaičiau komentaruose, kad vien permazano sūris padažą padaro "per sunkiu") ir maišyti, kol sūris pradės lydytis, bet neleisti užvirti. Padažą nukelti nuo ugnies, įmaišyti mėsos kukulius bei petražoles, kukulius kartu su padažu dėti ant virtų makaronų ir patiekti. Skanaus!



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą