8/16/2013

Apelsininiai keksiukai

Nežinau, ar aš apsižioplinau su receptu gamindama su dviem vaikais įsikibusiais į kojas ir tempiančiais į skirtingas puses, ar taip ir turi būti, bet originalaus recepto tešlos konsistencija man nepatiko... Gavosi kieta, o man prie širdies keksiukų tešla skystesnė, todėl skysčių proporcijas pakoregavau.

150 ml apelsinų sulčių
150 ml pieno
80 ml aliejaus
150 g miltų
80 g cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė
1 a. š. cinamono
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
apelsinų džemo

Išmaišyti sultis, pieną ir aliejų. Kitame inde sumaišyti visus sausus produktus, tada supilti skysčių mišinį ir išmaišyti. Leisti kelias minutes pastovėti, kad išbrinktų. Išskirstyti tešlą į kepimo formeles, dėti ant viršaus apelsinų džemo ir įspausti, kad apsemtų. Kepti 180ºC orkaitėje apie 20-25 minutes.


O čia Ugnės manija "Hello Kitty" atributikai keliasi ir į lėkštes (tik be apelsinų džemo)


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą