8/19/2013

Spagečiai su špinatais

Šį patiekalą gaminu jau ne pirmą kartą, esu bandžiusi įdėti pakepintos vištienos krūtinėlės gabalėlių ir pakeptos maltos mėsos - visada labai skanu.

200 g spagečių
200 g šviežių špinatų
2 š sviesto
100 ml grietinėlės
½ malto muskato riešuto
tarkuoto parmezano sūrio apibarstymui
juodųjų pipirų ir druskos

Makaronus išvirti al dente (nepervirti) pasūdytame vandenyje. Kol verda makaronai, kitame puode pasūdytame vandenyje pavirti špinatus, kol jie suminkštės (apie 2-3 minutes). Špinatus nusunkti ir su kokiais 50 ml skysčio, kuriame virė, susmulkinti su "blenderiu".
Keptuvėje išlydyti sviestą, įberti malto muskato riešuto ir apie 2 minutes pakepinti, tada sudėti smulkintus špinatus ir dar pakepti apie 2 minutes. Supilti grietinėlę, paskaninti druska, pipirais ir pakaitinti, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėti nusunktus makaronus ir vis maišant pakepti dar 1-2 minutes. Sudėti į lėkštę ir apibarstyti sūriu, skanaus!

P. S. Man pasirodė, kad druskos čia naudojama per daug, todėl pasūdžiau tik paskutiniame etape, o makaronus ir špinatus viriau nesūdytame vandenyje ir tikrai sūrumo nepritrūko.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.isbandytireceptai.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą