Tai vienas iš nedaugelio vegetariškų patiekalų, po kurio aš, mėsos mylėtoja, jaučiausi soti :) O ir mažoji kuo puikiausiai valgė.
220 g džiovintų avinžirnių
1 a. š. svogūnų miltelių
1-2 skiltelės česnako
saujelė šviežių petražolių
1 a. š. kuminų (nubrauktas)
1 a. š. kalendros (nubrauktas)
¼ a. š. valgomosios sodos
2 š. citrinos sulčių
1 kiaušinis
1 š. miltų (dėjau su kaupu)
3 š. sezamo sėklų
druska
Užpilui:
nedidelis indelis natūralaus jogurto
2 š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. cukraus
2 š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
Salotoms:
mėgstamų salotų lapų
mėlynųjų svogūnų
agurkų
pomidorų
Džiovintus avinžirnius užpilti vandeniu ir brinkinti apie 12 valandų. Tada juos suberti į maisto smulkintuvą, įmušti kiaušinį, supilti citrinos sultis, sudėti svogūnų miltelius, kuminą, kalendrą ir šiek tiek pasmulkintas česnako skilteles bei petražoles. Trinti, kol ingridientai susimaišys. Nereikia visko sutrinti iki košės, svarbu, kad neliktų didesnių gabaliukų. Gautą masę sudėti į dubenį, suberti miltus, valgomąją sodą, sezamo sėklas ir gerai išmaišyti.
Giliame puode ar gruzdintuve įkaitinti nemažą kiekį aliejaus. Rankomis formuoti nedidelius maltinukus, juos atsargiai dėti į aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Užpilui sumaišyti visus produktus. Falafelius patiekti su salotomis ir užpilu. Skanaus!
Formavosi sunkokai, teko nemažai pamaigyti tarp rankų, kol nesubyrėjo. Kepiau per du kartus, tai jau buvo kilęs noras antrajai partijai įdėti daugiau miltų ar apvolioti miltuose. Bet keptuvėje falafeliai nesubyrėjo, tai minties atsisakiau.
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.isbandytireceptai.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą