2-3 didelės morkos
200 g konservuotų pupelių pomidorų padaže
200 g pievagrybių
1 š. svogūnų miltelių
2-3 skiltelės česnako
1-2 š. miltų
Marinatas:
1 š. garstyčių
1 š. citrinos sulčių
1 a. š. bazilikų
1 a. š. raudonėlio
žiupsnelis pipirų
pora šaukštų aliejaus
Iš pradžių iš visų ingridientų paruošti marinatą. Aliejaus pilti tiek, kad gautųsi nepernelyg tirštas marinatas. Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, ant jos užpilti marinatą, gerai išmaišyti ir palikti marinuotis bent porai valandų.
Keptuvėje aliejuje and didelės ugnies apkepinti mėsos gabaliukus, kad jie šiek tiek apskrustų. Mėsą dėti į puodą, o toje pačioje keptuvėje apkepinti šiaudeliais supjaustytas morkas su svogūnų milteliais ir smulkintu česnaku. Morkas taip pat dėti į puodą. Viską užpilti vandeniu ir troškinti 30-60 minučių, priklausomai nuo troškinamos mėsos kietumo. Tuomet į puodą dėti stambiai pjaustytus pievagrybius, pupeles, paskaninti druska (jei trūksta ir pipirais) ir dar patroškinti 20 minučių. Jei troškinant nugaruoja per daug vandens, jo dar įpilti. Pabaigoje, jei padažas per skystas, nedideliame kiekyje troškinio padažo išmaišyti miltus, grąžinti viską į troškinį ir gerai išmaišius patroškinti dar 5 minutes. Labai skanu su bulvių koše ir marinuotais agurkais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą