1/20/2014

Obuolių pyragas

Vos tik paragavau šio pyrago ir jis iš karto tapo mano mėgstamiausiu obuolių pyragu prie kavos ar arbatos :) Valgant su pienu favoritu išlieka šis obuolių pyragas. Originaliai receptą radau ant Kellogg's Frosties dėžutės, bet dėl laiko trūkumo kai kas buvo pakeista ir čia pateikiu jau savąjį variantą.

Tešlai:
200 g sviesto
250 g miltų
60 ml vandens
žiupsnelis druskos

Įdarui:
600 g obuolių
1 š. cinamono
1 š. citrinos sulčių
150 g cukraus
50 g rudojo cukraus
žiupsnelis malto muskato
60 g Kellogg's dribsnių

Tešlai sviestą ištirpdyti ir gerai sumaišyti su miltais, vandeniu ir druska.
Įdarui obuolius supjaustyti skiltelėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, paskaninti cinamonu, muskatu, ruduoju ir baltuoju cukrumi, suberti dribsnius ir viską gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti pusiau ir vieną dalį įlipdyti į kepimo formą, kad tešla būtų ir ant šonų. Dėti obuolių įdarą ir išlyginti paviršių. Ant viršas dėti antrą tešlos lakštą taip, kad viršutinį ir apatinį lakštą būtų galima sulipinti. Kepti 180ºC orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!

P. S. Tešlos gamybos procesas šį kartą buvo labai paspartintas. Iš tiesų reikėtų šaltą sviestą susmulkinti kubeliais ir trinti su padruskintais miltais ir šaltu vandeniu, kol gausis tešlos konsistencija, tuomet tešlą valandai palikti šaldytuve. Taip paruošta tešla turėtų būti trapesnė, gaminant pyragą ją reikėtų iškočioti į lakštus, o ne įlipdyti :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą