Skanus ir greitai pagaminamas receptas.
500 g kiaulienos išpjovos (šį kartą naudojau nugarinę)
1 š. sezamų aliejaus
druska, pipirai
3 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
¼ st. baltojo sauso vyno
¼ st. hoisin padažo (naudojau naminį)
Išpjovą supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir ištrinti sezamų aliejaus, druskos ir pipirų tyrele. Gerai įkaitintoje keptuvėje mėsą kepti tol, kol gražiai apskrus - maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Mėsą išimti, į keptuvę sudėti česnakus. Kai česnakai paskleis aromatą, supilti baltąjį vyną ir hoisin padažą. Išmaišyti ir kaitinti, kol padažas šiek tiek sutirštės, o vyno kvapas dings (apie 4 minutes). Tuomet į keptuvę grąžinti kiaulieną, iškžmaišyti, kad mėsa pasidengtų padažu ir, jei reikia, dar paskaninti druska ir pipirais. Skanaus!
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.sonatinos-receptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą