1/15/2014

Svogūnų užkanda prie vyno

Sunku aprašinėti šią užkandą, nes pati neragavau dėl pagrindinės sudėtinės dalies - svogūnų :) Bet kas ragavo, sakė skanu :)

3 š. aliejaus
4 svogūnai, supjaustyti plonais žiedeliais
2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
2 š. balzamiko acto
1 a. š. Provanso žolelių mišinio
druskos, maltų juodųjų pipirų
sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g alyvuogių, supjaustytų griežinėliais
keli saulėje džiovinti pomidorai, supjaustyti juostelėmis (naudojau pomidorų užtepėlę)
50 g pasmulkintų ančiuvių

Didelėje keptuvėje įkaitint aliejų ir retkarčiais pamaišant ant nedidelės ugnies apie 20 minučių pakepti svogūnus, kol suminkštės ir šiek tiek apkeps. Įmaišyti česnakus, actą, žoleles, druską, pipirus ir dar kelias minutes pakepti. Ataušinti.
Tešlą supjaustyti 2 cm dydžio kvadratėliais ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp kvadratėlių tarpelius. Ant viršaus dėti svogūnų įdarą, porą alyvuogių riekelių, po ančiuvio ir džiovinto pomidoro riekelę. Kepti 200ºC orkaitėje apie 10 minučių, kol išsipūs ir apskrus. Stebėti, kad svogūnai nepradėtų degti! Skanaus!

P. S. Žiūrėti, kad svogūnai nepradėtų degti reikia iš tiesų nepamiršti, nes vieną kartą svečiams prisižadėjus, kad pagaminsiu šią užkandą, ją tiesiog sudeginau palikusi 10-čiai minučių.


Šaltinis: www.sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą