1 skiltelė smulkinto česnako
2 š. pomidorų padažo
8 riekelės rūkytos šoninės (kiekis priklauso nuo šoninės pločio)
1 a. š. džiovintų bazilikų
Druskos ir pipirų (naudojau 5 pipirų mišinį) pagal skonį
Vištienos krūtinėlę perpjauti pusiau, pamušti plokščiu plaktuku, kad gautųsi vienodo storio platus gabalas. Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Česnakus ir bazilikus sumaišyti su pomidorų padažu ir aptepti krūtinėlių vieną pusę. Uždėti plonas šoninės juosteles, kad padengtų visą krūtinėlę, ir viską kartu susukti nuo plačiosios pusės. Supjaustyti vienodo storio gabalėliais ir sumauti ant iešmelių (nors man geriau sekėsi susmeigti iešmelius ir tada supjaustyti). Kepti orkaitėje grilio režimu po 10 min kiekviena pusę.
P.S. Nors receptas žadėjo pietus per 20 minučių, užtrukau kiek ilgiau tiek su gamybos procesu, tiek su kepimo laiku, tačiau patiekalas tikrai labai skanus ir vistiek greitai pagaminamas.
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal http://www.forellesreceptai.lt
Turbūt orkaitės skirtingos, nes dažnai ir man kepimo laikas neatitinka patikto šaltinyje. Nors va kepant po griliu, visada viskas iškepa super greit.
AtsakytiPanaikintiBet ir per pusvalandį paruošti yra pakankamai greit
Taip, vistiek patiekalas greitai paruošiamas.
AtsakytiPanaikintiO Jūs po griliu dedate viduryje orkaitės ar pačiame viršuje? Nes aš dėjau viduryje, gal tas turėjo reikšmės.