9/17/2012

Jautiena grietinėlės padaže

Po to, kai paragavau šio patiekalo, pagalvojau - pagaliau išmokau skaniai pagaminti jautieną. Ir svarbiausia - greitai. Jautiena grietinėlės padaže tikrai dar ne kartą garuos ant mūsų stalo.

75 g svieto
450 g jautienos išpjovos
200 g pievagrybių
1 a. š. garstyčių
žiupsnelis tarkuoto imbiero
150 ml grietinėlės
druskos ir pipirų
8 nedidelės bulvės

Bulves išvirti (perpjautas pusiau arba perpjauti jau išvirtas), bet nepervirti. Kol verda bulvės keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti plonomis juostelėmis supjaustytą jautieną ir vis maišant pakepti apie 6 minutes ant vidutinės ugnies. Išvirusias bulves paskleisti ant ugnei atsparaus kepimo indo dugno, ant viršaus dėti pakeptus jautienos gabalėlius.
Į keptuvę, kurioje kepė mėsytė, sudėti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepti 2-3 minutes, kol išsiskirs jų sultys. Tuomet sudėti garstyčias, imbierą, maltus pipirus, druską ir maišant kepti 2 minutes. Supilti grietinėlę ir 3 minutes padažą pavirinti. Tuomet padažą supilti ant bulvių su jautienos gabalėliais ir dėti į įkaitintą iki 190ºC orkaitę 10-čiai minučių. Skanaus!

P.S. Užpylus padažą man jo pasirodė gerokai per mažai, todėl patingėjus "žaisti" su miltais, tiesiog įpyliau šiek tiek vandens, todėl manasis padažas gavosi skystokas, bet skanus.



Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą