10/24/2012

Mielinės bandelės

Pačios pačiausios bandelės (nors šį sykį truputį perkepė) :) O tešla nereali - gerai minkosi, gerai kočiojasi. 
Įdarus dariau dviejų rūšių - su cinamonu ir su kokosų drožlėmis. Vistik su cinamonu mums labiausiai patinka.

Tešlai:
250 ml pieno
13 g šviežių mielių (arba 2 nubraukti a. š. sausų mielių)
75 ml cukraus
450 g miltų
75 g minkšto sviesto
½ a. š. druskos
1 kiaušinio trynio ir 2 š. pieno plakinys bandelėms aptepti

Įdarui I:
1 š. minkšto sviesto
1 š. cinamono
1 š. cukraus
½ a. š. vanilinio cukraus

Įdarui II:
1 š. minkšto sviesto
kokosų drožlių
juodojo šokolado

Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Įberti druską, persijoti pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Tešlą minkyti mažiausiai 10 minučių, tada uždengti ir šiltai kildinti apie valandą - kol pakils dvigubai. Iškilusią tešlą perminkyti, padalinti į dvi dalis ir iškočioti du lakštus. Abu lakštus aptepti minkštu sviestu. Pirmąjį tešlos lakštą pabarstyti cinamono, cukraus ir vanilinio cukraus mišiniu, antrąjį - apibarstyti kokosų drožlėmis. Kiekvieną lakštą suvynioti, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3-4 cm pločio gabaliukais. Bandeles dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pridengti ir dar kildinti apie 30-40 minučių. Iškiluses bandeles iš viršaus šiek tiek paspausti, aptepti kiaušinio trynio bei pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi ir kepti 225ºC temperatūroje 10-15 minučių, kol gražiai apskrus. Įškeptas bandeles su kokoso drožlėmis aplieti ištirpintu šokoladu.

P. S. Iškočiotus tešlos lakštus tepant sviestu, vieną kraštą siūlau palikti neišteptą (maždaug 1 cm), o vynioti baigti būtent neišteptame krašte - taip bandelės neišsileis.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą