10/25/2012

Užkepėlė "Šakar makar"

Skani ir daug laiko gamybai neužimanti užkepėlė, kurią "Šakar makar" vadinu dėl to, kad dedu visas daržoves, kurias turiu, ir tiek, kiek turiu, ar kiek noriu jų dėti pagal nuotaiką. Ingridientų sąraše pateikiu tas, kurias naudoju dažniausiai.

500 g maltos mėsos (dažniausiai imu kiaulieną ir jautieną per pusę)
bulvės
morkos
brokoliai (šį kartą neturėjau)
kaliaropė
cukinija
200 g grietinės (geriau riebesnės)
100 g tarkuoto fermentinio sūrio (šį kartą nedėjau)
prieskonių

Bulves ir kaliaropes supjaustyti nemažais gabaliukais (kaliaropę šiek tiek smulkiau nei bulves). Morkas supjaustyti griežinėliais. Brokolius taip pat isšskirstyti nedidelėm šakelėm. Daržoves sudėti į puodą ir apvirti kokias apie 7 minutes. Cukiniją sutarkuoti burokine (ar šiek tiek smulkesne nei burokinė) tarka ir kartu su malta mėsa pakepti ( beveik iškepu). Dėti patinkančius prieskonius ir grietinę, viką pakaitinti, kol gerai išsimaišo grietinė. Tuomet apvirtas daržoves dėti į ugniai atsparų indą, ant daržovių viršau paskirstyti pakepintą mėsą su visu padažu, ant mėsos pabarstyti sūrį ir dėti į 180ºC orkaitę 15-20 minučių. Skanaus!

P. S. Čia pateikiau paprasčiausią variantą, bet galima maltą mėsą keisti pamarinuotais kepsneliais ar tiesiog mėsos gabalėliais. Taip pat labai skanu prie visų daržovių dar įdėti pievagrybių. Tokį patiekalą labai patogu gaminti, kai užsuka daugiau svečių. Kalbant apie grietinę, riebesnės reikia, kad padažas būtų tirštesnis, o ne toks skystis, kaip pas mane nuotraukoje, nors jis taip pat labai skanus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą