2 š. sezamo sėklų
1 š. aliejaus
3 skiltelės česnako, išspausto spaudykle
2 a. š. šviežio smulkinto imbiero
1 a. š. maltos kalendros
2 a. š. malto kumino
2 a. š. smulkiai supjaustyto čili pipiro
300 g nedideliais kubeliais supjaustytos vištienos filė
500 g kubeliais supjaustyto moliūgo
250 ml kokosų pieno
250 ml vištienos sultinio
Gerai įkaitintoje keptuvėje maišant 1-2 minutes pakepti sezamo sėklas. Kai šiek tiek apskrus, išimti iš keptuvės. Į keptuvę pilti aliejų, dėti česnakus, imbierą, prieskonius, čili ir maišnt kepti apie 1-2 minutes, kol pasklis prieskonių kvapas. Tuomet sudėti vištienos gabaliukus ir maišant pakepti, kol nebeliks rausvos spalvos mėsos plotų. Suberti moliūgą ir dar porą minučių pakepti. Tuomet supilti kokosų pieną ir sultinį. Kai troškinys užvirs, sumažinti ugnį ir uždengus troškinti 10 minučių. Tuomet atidengti ir dar patroškinti, kol moliūgas suminkštės, o padažas sutirštės. Pagardinti druska ir patiekti užbarsčius sezamo sėklų.
P. S. Man padažas niekaip nenorėjo sutirštėti, beverdant moliūgas pavirto koše, tad nebeturėdama kantrybės į padažą įdėjau šaukštą ryžių miltų. Reikėjo tą padaryti ankščiau arba moliūgą pjaustyti stambiau. Patiekalas neįprasto skonio, bet man jame trūko kažko rūgštesnio - deja, niekaip nesugalvoju, ko...
P. P. S. Kad nepadaugintumėte prieskonių, perspėju, dėti nubraukti arbatiniai šaukšteliai.
Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal www.sonatinos-receptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą