Nors šiandien jau iškrito pirmasis sniegas (ir spėjo ištirpti), vis dar siūlau pasigaminti rudenišką skanėstą :)
3 vidutinio dydžio obuoliai
2 š. riešutų
2 š. džiovintų spanguolių
200 g varškės
3 š. grietinėlės
2 a. š. cukraus
1 a. š. cinamono
Varškę ištrinti su cukrumi, cinamonu ir grietinėle. Suberti riešutus (galite pasmulkinti, bet aš dėjau nesmulkintus), spanguoles ir viską išmaišyti. Iš obuolių pašalinti šerdis ir į jų vietą dėti varškės masę. Kepti 170ºC orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!
P. S. Kepti galite ir trumpiau, 20 minučių, tuomet obuoliai bus tik apkepę, viduje traškūs (man skaniau, kai jie labiau iškepę). Taip pat rekomenduoju prieš kepant obuolius keliuose vietose pradurti šakute - taip kepdami jie nesutrūkinės.
Šaltinis: seni užrašai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą