Apsidžiaugiau radusi šį receptą, nes mėgstu tiramisu, o čia jis gaminamas be žalių kiaušinių.
Pagrindui:
¼ st. maltos kavos
1 st. verdančio vandens
⅓ st. apelsinų likerio
2 š. cukraus
250 g biskvitinių pirštelių
Kremui:
2 a. š. želatinos
150 g kreminio sūrio (Philadelphia)
⅓ st. cukraus pudros
250 g maskarponės
2 š. apelsinų likerio
300 g riebios grietinėlės
Papuošimui:
100 g šokoladu dengtų kavos pupelių
Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Paruoštą kavą sumaišyti su cukrumi ir likeriu. Aušinti apie 10 minučių. 80 ml gautos kavos nupilti į puodą ir pakaitinti, kol liks apie 1 šaukštą ir sutirštės. Ataušinti.
Želatiną užbarstyti ant 2 š. šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti. Aušinti apie 5 minutes.
Kreminį sūrį su cukraus pudra išplakti iki vientisos masės. Sudėti maskrponę, supilti likerį, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę.
22 cm skersmens torto formą iškloti maistine plėvele. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemyn pagal formos sieneles. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno. Ant viršaus sukrėsti sūrio masę ir ją išlyginti. Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstyti ant sūrio masės ir mediniu pagaliuku lengvai pamaišyti.
Tortą per naktį pašaldyti ir prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis.
P. S. Šokoladu dengtų kavos pupelių neradau pirkti, todėl puošiau šokoladu dengtais riešutais.
Šaltinis: www.sonatinos-receptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą