10/30/2012

Aladuški su moliūgais


Šiuos blynus kepa mano anyta, ji niekada nieko nesveria ir nematuoja, tad stebėjau, kaip ji gamina ir bandžiau nustatyti normas pati. Gavosi visai gerai. 

250 ml kefyro
¾ st. miltų
1 kiaušinis
4 š. cukraus
1 a. š. sodos
žiupsnelis druskos
300 g tarkuoto moliūgo

Sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Kitame inde išplakti kefyrą, sodą ir kiaušinį. Palaipsniui maišant supilti miltų mišinį, sudėti tarkuotą moliūgą. Gerai išmaišius palikti 10-15 minučių pastovėti. Kepti ant gerai įkaitinto aliejaus kol pasirodys burbuliukai, tada apversti ir dar šiek tiek pakepti. Patiekti su grietine (mes mėgstam ją tiesiog kabinti su blynu).

P. S. Miltų kiekį reikėtų pakoreguoti pagal poreikį, nes kiekis nurodytas blynams be moliūgų. Taip pat jų kiekis gali kisti dėl kefyro rūšies. Paruošta tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą