10/31/2012

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Šį kartą pyrago gaminimas tapo draugių susibėgimo laiko praleidimo būdu. Receptą taip pat nurodė draugė, o aš pasidaviau pagundai - ir nenusivyliau :) Lengvai pagaminamas ir labai skanus pyragas.


Pagrindui:
300 g sausainių (imiau sausainius "Gaidelis")
75 g sviesto

Obuolių sluoksniui:
4 rūgštoki nemaži obuoliai
4 š. cukraus
1 š. cinamono
25 g sviesto

Varškės sluoksniui:
360 g varškės
200 ml grietinėlės (riebios)
5 š cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus

Sausainius sutrinti iki trupinių, sviestą ištirpinti. Sumaišyti trupinius su sviestu, dėti į torto formą (išklotą maistine plėvele) ir paspaudžiant suformuoti pagrindą.
Obuoliu nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolių skilteles pakepti svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Tuomet obuolių masę sudėti ant sausainių pagrindo.
Grietinėlę suplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atsargiai sumaišyti su varške. Tuomet varškės ir grietinėlės masę sudėkite ant abuolių sluoksnio, išlyginkite ir padėkite šaltai kokiai valandai.


Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal www.mamosreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą