Tai mano vaikystės patiekalas, kuris patinka iki šiol. Tiesa, tenka prisipažinti, kad nesu grybautoja ir nemoku grybų paruošti, tą padaro mano tėtis, aš juos tik ištraukiu iš šaldiklio ir žinau, kad galiu valgyti :) Spėju, kad prieš nukeliaudami į šaldiklį, grybai buvo apvirti ar išvirti...
Valgymui paruoštų "tikrų" grybų, ne pievagrybių (šį kartą turėjau makavykų)
Virtų, bet nepervirtų bulvių
Sviesto
Grietinės
Druskos
Grybus pakepinti svieste. Virtas bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais ir taip pat pakepinti. Tuomet bulves ir grybus sudėti į vieną keptuvę, pabarstyti druska, dėti grietinę, viską gerai išmaišyti ir kelias minutes patroškinti. Skanaus!
P. S. Į šį patiekalą reiktų dėti svogūnų, juos valgantieji sako, kad ir šiaip skanus patieklas tampa nuostabiu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą