Visas salotas gaminu "iš akies", kaip tuo metu labiau norisi ar iš ko yra šaldytuve. Ne kitaip gaminau ir šias salotas.
2 vištienos filė gabaliukai
¼ mažos kopūstinės arba Iceberg salotos (maždaug tiek)
1 salotų vazonėlis
2-3 trumpavaisiai agurkai
2-3 vidutinio dydžio pomidorai
kokios nors rūkytos mėsytės - šoninės, kumpelio
kietojo sūrio pabarstymui
Padažui:
1 š. Vorčesterio padažo
1 a. š. garstyčių
1 š. citrinos sulčių
2 š. alyvuogių aliejaus
grietinės arba natūralaus jogurto
grūstų pipirų mišinio
Rūkytą mėsytę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis. Salotas suplėšyti, kopūstinę salotą supjaustyti. Agurkus ir pomidorus supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Viską sudėti į vieną indą. Atskirame inde sumaišyti visus padažo ingridientus, jų proporcijas keiskite pagal savo skonį. Vištienos filė supjaustykite pageidaujamo dydžio gabalėliais. Galite pamarinuoti mėgstamame marinate, bet aš dažniausiai tiesiog ją iškepu taip, kad apskrustų, ir apibarstau vištienos prieskoniais. Kai vištiena jau iškepusi, pilkite paruoštą padažą ant salotų ir išmaišykite. Šias salotas su padažu dėkite į lėkštes, ant viršaus dėkite karštus vištienos gabaliukus, apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Patiekite su skrebučiais. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą