Kefyre raugti šašlykai
3 kg kiaulienos sprandinės
2 l kefyro
2 kg svogūnų
druska, pipirai, šašlykų prieskoniai
Mėsą supjaustyti nedideliais gabalais, pabarstyti pipirais ir šašlykų prieskoniais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir sumaišyti su mėsa. Viską užpilti kefyru, dar kartą permaišyti, uždengti ir palikti šaldytuve per naktį. Likus pusvalandžiui iki kepimo, dėti druską. Na, o kaip kepti šašlykus, ko gero pasakoti nereikia niekma :)
P.S. Nors kefyro marinatas skambėjo keistokai ir įtartinai, rezultatas nustebino. Mėsa buvo nepaprastai minkšta, sultinga, švelni. Šis šašlykų raugimo būdas tikrai bus panaudotas dar ne kartą.
Šaltinis: www.mamosreceptai.lt
Bulvių ir jogurto salotos
Jei jau pasirinkau netradicinį mėsos raugimo būdą, nusprendžiau atsisakyti ir tradicinių ryžių bei išbandyti seniai nusižiūrėtą receptą.
300 g bulvių
1 a. š. Katanyi Naujosios virtuvės bulvių prieskonių
šlakelis balzamiko acto
2 š. aliejaus (dėjau 1 š. paprasto saulėgrąžų ir 1 š. nerafinuoto saulėgrąžų)
3 š. natūralaus jogurto
1 mėlynasis svogūnas
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną. Prieskonius, balzamiko actą, aliejų ir jogurtą, šį padažą užpilti ant dar šiltų bulvių, suberti smulkintus svogūnus, viską išmaišyti ir palikti 30 min pasimarinuoti.
P.S. Man šios salotos skaniausios buvo tik paruoštos, kol dar nepasimarinavo.
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal lt.kotanyi.com
Marinuoti svogūnai
Vyras neįsivaizduoja šašlykų be šių svogūnų, ruoštų pagal mano tėčio receptą.
1 didelis svogūnas
½ a. š. druskos
1 a. š. cukraus
½ citrinos sultys
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, juos išsklaidyti ir sudėti į stiklainį (turi likti laisvos vietos, neturi būti suspausti). Ant supjaustyto svogūno dėti druską, cukrų, pilti išspaustas sultis. Stiklainį užsukti ir smarkiai kokias 5 minutes papurtyti, kad svogūnai susidaužytų.
šašlykas ir bulvių salotos superinės!!!
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
Panaikinti