Vienas mano mylimiausių pyragų. Nors dažnai jis iškepęs susmenga, dar nei karto neteko išmesti, nes net tada man išlieka vienas skaniausių.
500 g moliūgo
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
½ st. aliejaus (šį kartą dėjau tą patį kiekį tirpdyto kepinių margarino)
3 st. miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
riešutai viršui pabarstyti
Moliūgą sutarkuoti smulkia burokine tarka. Jei išsiskiria labai daug skysčio, jį nupilti. Į moliūgų tarkius mušti kiaušinius, pilti cukrų, aliejų, dėti kepimo miltelius ir išmaišyti. Pilti miltus ir vėl išmaišyti. Viską pilti į formą ir dėti į šaltą orkaitę nustačius 170ºC kaitinimą tik iš apačios, tokioje temperatūroje kepti kol įkais ir dar apie 20 minučių. Tuomet temperatūrą padidinti iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.
P.S. Kepti galima ir kaitinant visą orkaitę, bet geriau iškepa tik iš apačios. Pirmoje nuotraukoje pyragas keptas kaitinant visą orkaitę, antroje - tik iš apačios.
Šaltinis: supermamos forumas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą