10/14/2012

Vištienos blauzdelės tešloje

6 vištienos blauzdelės
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
300 g pievagrybių
700 g bulvių
Pienas
Sviestas
Druska, pipirai, paukštienos prieskoniai
1 kiaušinis aptepimui

Bulves virti, kol suminkštės. Dėti gabaliuką sviesto, pilti užvirintą pieną ir sutrinti košę. Pievagrybius pakepinti ir taip pat įmaišyti į košę. Nuo blauzdelių nuimti odelę, jas ištrinti prieskoniais ir kepti 180ºC orkaitėje apie 40 minučių. Tešlą supjaustyti į 6 kvadratus. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio vidurio dėti bulvių košės, įstatyti keptą blauzdelę, tešlos kraštus gražiai suimti ir labai gerai užspausti arba surišti, kad neišsileistų. Tešlą aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180ºC orkaitėje apie 20 minučių.

P. S. Pievagrybių neturėjau, tad dėjau džiovintus grybus, kuriuos paviriau piene prieš užpilant ant bulvių.


Šaltinis: ragauk.one.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą