10/12/2012

Anties filė apelsinų padaže

Mmm, labai skanu, valgėm pirštus apsilaižydami :) Tikrai rekomenduoju išbandyti.

2 anties filė
1 didesnis apelsinas
2 skiltelės česnako
1 š. Volčesterio padažo
1 a. š. medaus
1 a. š. balzaminio acto
1 a. š. malto imbiero (arba apie 2 cm šviežio tarkuoto)
druskos, šviežiai maltų pipirų

Krūtinėles nuplauti, nusausinti ir odelę supjaustyti įstrižai neįpjaunant pačios filė. Balzaminį actą, medų, Volčesterio padažą sumaišyti, suberti maltą (arba tarkuotą) imbierą, įspausti česnakus ir gerai išmaišyti. Gautu marinatu ištrinti filė ir palikti šaldytuve 2 valandoms pasimarinuoti.
Anties filė apibarstyti druska, pipirais ir dėti į sausą gerai įkaitintą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Tada įkeptuvę supilti likusį marinatą ir išspaustas apelsino sultis. Uždengti ir ant vidutinės ugnies patroškinti apie 12-15 minučių.

P.S. Filė norėjau patiekti supjaustyta ir apipiltą padažu, bet prapjovus vidus buvo dar šiek tiek žalokas, todėl supjaustytą filė gražinau atgal į keptuvę su padažu ir dar patroškinau. Išvaizda šiek tiek nukenėjo, nes padažas tamsus, bet skonis buvo tikrai daug geresnis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą