11/07/2012

"Aštuonkojų" sriuba

Gal pasitelkus šią idėją pavyks sriubytės įsiūlyti net nevalgiukams?

300 g maltos mėsos
1,5 saujos ryžių
1 kiaušinis
200 g konservuotų pomidorų be odelių
šiek tiek miltų
ilgų makaronų
petražolių, krapų
druskos, pipirų

Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, įdėti pusę saujos ryžių, įberti druskos, pipirų, viską išmaišyti. Iš paruošto mėsos faršo formuoti teniso kamuoliuko dydžio kukulius, juos pavolioti miltuose, persmeigti keturiais ilgais makaronais, kad iš abiejų kukulaičio pusių makarono galai būtų vienodo ilgio, tai - "aštuonkojų" kojos (aš ilgus makaronus laužiau per pusę ir tuomet dariau kojytes). Taip paruoštus "aštuonkojus" dėti į verdantį vandenį ir atsargiai pamaišyti, kad makaronai nenulūžtų. Tuomet į puodą suberti likusius ryžius, susmulkintus konservuotus pomidorus ir virti apie 15 minučių. Tuomet į sriubą dėti gabalėlį sviesto, pjaustytus krapus, petražoles, dar kokias 5 minutes pavirti. Sriubą skaninti grietine.

P. S. Mano išrankioji Ugnė valgė, net ausys linko. Nežianau, ar dėl sriubos pavadinimo, ar dėl iš kukulių tabaluojančių makaronų :) Bet kokiu atveju šie "aštuonkojai" sriubose apsigyvens dar ne kartą.



Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal "Gustavo receptai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą