11/06/2012

Avižinių dribsnių blynai

1 kiaušinis
1 st. pieno
1 st. avižinių dribsnių
½ st. aliejaus
1 obuolys
1 š. skysto medaus
2 š. su kaupu miltų
žiupsnelis druskos

Į dubenį įmušti kiaušinio trynį, atskirtą nuo baltymo, įpilti pieną, avižinius dribsnius, aliejų, stambiai įtarkuoti obuolį, įdėti šaukštą medaus. Viską išmaišyti ir maišant po truputį berti miltus, kol gausis įprasto tirštumo blynų tešla (blynų, ne lietinių). Pabaigoje atsargiai įmaišyti atskirai išplaktą kiaušinio baltymą. Tuomet blynus iš abiejų pusių kepti keptuvėje.

P. S. Paskutinėmis dienomis užpuolė kulinariniės nesėkmės. Nežinau, ar tešla nesigavo, ar kept nemokėjau (blynų kepimas niekada nebuvo stipriausia ir mėgstamiausia sritis), bet blynai labai sunkiai kepėsi, nesivertė, prisigėrė aliejaus. Net nebekepiau antros keptuvės, supyliau tešlą į keksiukų formą ir iškepiau orkaitėje, tuomet blynai gavosi visai neblogi.



Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal "Gustavo receptai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą