11/05/2012

Moliūgų pyragas su varškės ir bananų pertepimu

Labai labai, tiesiog labai saldus pyragas. Man, asmeniškai, gerokai per saldus, užtenka vieno kąsnelio ir antro nebesinori. Bet aš nesu didelė saldumynų mylėtoja, vyras valgė ir gyrė, sakė visai nesijaučia jokio moliūgo skonio.

240 g kambario temperatūros sviesto
250 g cukraus
4 kiaušiniai
425 g moliūgų tyrės
240 g miltų
3 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
žiupsnelis malto imbiero
žiupsnelis maltų muskatų
žiupsnelis Santa Maria Cacao&chilli prieskonių
žiupsnelis druskos

Pertepimui:
1 vidutinis bananas (apie 120 g)
200 g kreminio varškės sūrio
šlakelis romo aromato (arba 1 š. romo)
šlakelis vanilės aromato
150 g cukraus pudros
5 g želatinos

Paruošti moliūgų tyrę: moliūgą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į skardą, uždengti folija ir 220ºC orkaitėje kepti apie 25 minutes - kol moliūgo gabalėliai suminkštės. Tuomet keptą moliūgą sublenderiuoti. Jei masė labai skysta, nusunkti (turi būti tiršta masė, ne tyrelė).
Sviestą ištrinti su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir plakti, kol cukrus ištirps. Sudėti moliūgų tyrę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, prieskoniais ir įmaišyti į plakinį. Maišyti, kol tešla taps vientisa. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kepti 175ºC orkaitėje 45-50 minučių.
Pyragą išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
Pertepimui išbrinkinti želatiną 2 š. šalto vandens. Šakute sutrinti bananą, dėti kreminį varškės sūrį, suberti cukraus pudrą, supilti romo ir vanilės aromatus ir plakti, kol gausis vienalytis kremas. Želatiną ištirpinti ant garų ir gerai sumaišti su kremu.
Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę horizontaliai, pertepti ir palikti porai valandų pastovėti šaldytuve.

P. S. Vietoj kreminio varškės sūrio naudojau varškę, o moliūgų tyrę ruošiau pagal šį receptą. 

P. P. S. Tikrai labai rekomenduoju mažinti cukraus kiekius.


Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal www.isbandytireceptai.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą